Cara Asik Membuat Sup Tomyam
Sup Tomyam. Combine vegetable broth and shrimp in a pot over medium-high heat. Remove shrimp from the broth and remove and discard shells; set shrimp aside. The soup tastes hot and sour with lots of fragrant spices and herbs.
Tom Yum soup - everybody's favourite Thai soup is finally here! Choose from the classic clear Tom Yum Goong, or make the creamy Tom Yum version - both are made with the same broth. Simple to make using whole fresh OR peeled frozen prawns / shrimp, this is astonishingly easy to make once you've gathered the ingredients! Hello mom.Kali ini kita memiliki Resep Sup Tomyam. Resep ini memiliki 38 Bahan utama, dan 4 cara memasaknya.
Resep Sup Tomyam
- Sediakan Isi rebusan.
- Siapkan 1,5 kg ceker ayam, cuci bersih tanpa kukunya.
- Sediakan 1 sachet kaldu ayam instan untuk merebus ceker.
- Sediakan secukupnya lada hitam utuh.
- Siapkan secukupnya Kapulaga.
- Siapkan 1 butir biji pala digeprek.
- Siapkan 1/2 kg udang segar, lepaskan atas kepala dan bersihkan kotoran di punggungnya.
- Sediakan 250 gr toppoki (handmade, resep menyusul).
- Siapkan 500 gr dumpling keju.
- Cukup 500 gr chikuwa.
- Cukup 500 gr crabstick.
- Sediakan 100 gr jamur kuping kering, rendam dlm air panas, biarkan mengembang lalu bilas dan rendam kembali dengan air dingin, potong2 sesuai selera.
- Sediakan 1 bungkus tahu telur.
- Siapkan secukupnya sawi putih.
- Cukup secukupnya pokcoy.
- Sediakan Bumbu tumisan haluskan.
- Cukup 8 siung bawang putih.
- Sediakan 8 siung bawang merah.
- Cukup 10 buah cabe merah.
- Siapkan 10 buah cabe rawit merah.
- Cukup 10 buah cabe rawit hijau.
- Cukup 2 jari kunyit.
- Sediakan 4 bungkus kecil terasi.
- Cukup minyak goreng secukupnya untuk menumis.
- Cukup Bumbu utuh.
- Sediakan 1 ruas jahe di geprek.
- Cukup 5 batang serai di geprek.
- Siapkan secukupnya daun salam.
- Cukup secukupnya daun jeruk.
- Siapkan 8 buah cabe rawit merah.
- Cukup 8 buah cabe rawit hijau.
- Cukup secukupnya gula.
- Sediakan secukupnya garam.
- Cukup secukupnya kaldu jamur.
- Siapkan Bumbu basah.
- Cukup 3 sendok makan kecap ikan.
- Cukup 3 sendok makan minyak wijen.
- Siapkan perasan air 4 jeruk nipis.
At first sip of this Thai tom yum soup, you'll be overcome by the intoxicating flavors of lemongrass, garlic, lime, coconut milk, and chile combined with a chicken stock base and topped off with shrimp. Kaffir lime leaves have an aromatic citrus-like smell and flavor. Trim off the top third and very bottom of the lemongrass stalks. Using the side of a knife, press down across the stalks to bruise the lemongrass and release the oils.
Untuk Cara Memasaknya, Klik Selengkapnya
Komentar
Posting Komentar